18 oktober 2014
18:40

Norrtulls SK 2

Referat: Lohärads IF - Norrtulls SK 2

På en dåligt upplyst konstgräsplan skulle den sista gruppspelsmatchen spelas mot Norrtulls SK 2. I den här matchen var vi inte på tå från början och Norrtull pressade oss högt upp i banan och skapade stora problem för vårt försvar. I den 6:e minuten får vi en felaktigt dömd hörna emot oss som motståndaren effektivt utnyttjar och det står 0-1. Norrtull fortsätter med hög press men efter tolv-tretton minuter börjar vi vinna boll och skapa fler spelvändningar och lyfter laget högre upp i banan. Mot slutet av halvleken sliter sig Gabbe loss och driver in i straffområdet, väl där blir han fälld och vi får en straff tilldelad oss. Zacke gör inget misstag och när domarens pipa ljuder för halvtid står det 1-1.

Vi inleder andra halvlek bättre än första och i den 24:e minuten vinner vi boll mitt på plan och Zacke lyfter fram bollen till Kalle som trycker in ledningsmålet. Därefter tar Norrtull successivt över initiativet i matchen igen och vi får fokusera oss på försvarsspel. Linus bryter ett par gånger in och avstyr klara målchanser, Victor räddar på mållinjen, Samuel gör en viktig räddning på hörna. Precis när vi tror att vi ridit ut anstormningen får Norrtull en straff i matchens sista minut. Deras målvakt kliver upp och sätter kvitteringen till 2-2.

Det är det sista som händer i matchen. Vi kan summera två vinster och ett oavgjort resultat och kan se fram emot ett A-slutspel i morgon, bra kämpat och spelat Grabbar.

Vi kommer att möte Karlsbergs BK i kvartsfinal i A-slutpselet, de vann grupp B efter ett bra spel.